divendres, 23 de desembre del 2016

Agraïment Racó de Can Valentí

Des de la Plataforma d'Ajuda als Refugiats volem agrair al restaurant "El Racó de Can Valentí" la iniciativa de dedicar la recaptació dels menús servits el dia 13 de desembre a l'ONG Proactiva Open Arms per què puguin seguir amb la seva tasca d'ajuda i salvament de les persones que arriben a l'illa de Lesbos (Grècia) fugint de les guerres.
Iniciatives com aquestes diuen molt de la bona gent solidària de Santa Coloma.


Aprofitem per anunciar-vos que el dissabte 28 de gener tindrà lloc la Festa Solidària d'aquest any en la que esperem tenir entre nosaltres a membres de Proactiva Open Arms. Els beneficis que obtinguem de la festa aniran a aquesta ONG per col·laborar per que puguin seguir salvant vides al Mediterrani.

dimarts, 13 de desembre del 2016

Campanya "Casa Nostra, Casa vostra"





Les notícies gairebé ja no en parlen, però la societat civil no oblida. Lafede.cat (114 organitzacions) participa a la campanya de solidaritat amb les persones refugiades “Casa nostra, Casa vostra” i promou la presentació d’un recurs al Tribunal de Justícia de la UE contra l’acord UE-Turquia. Difon, a més, materials sobre migracions i justícia global, i prepara una trobada per coordinar amb altres organitzacions internacionals estratègies d’incidència i sensibilització. Lafede.cat dóna suport a la campanya “Casa nostra, Casa vostra” que es va presentar el passat 29 de novembre i que culminarà el 18 de febrer amb una manifestació a Barcelona. El manifest de la campanya insta a les institucions catalanes a actuar davant la innacció del govern espanyol, a treballar per a una acollida digna i completa al més aviat possible, a defensar i respectar el dret a la lliure circulació, i a actuar per acabar amb la causes dels desplaçaments forçats. La campanya compta amb la participació de moltes entitats de caire social i cultural i ha recollit més de 20.000 signatures en menys d’una setmana. La campanya impulsa la Setmana d’Acció pel Dret a Migrar se celebrarà entre el 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, i el 18 de desembre, Dia Internacional de les Persones Migrades que tindrà dues activitats unitàries el dia 10 i el 17 a Plaça Universitat.