dimecres, 5 de desembre del 2018

EL DRET A L'AIGUA

 
REIVINDICANT EL DRET A L'AIGUA DE LES PERSONES REFUGIADES
El dimarts 13 de Novembre, de la mà de l'AMB, es va realitzar el primer taller sobre el dret a l’aigua i les persones refugiades al Centre Cívic Can Baruta de Santa Coloma de Cervelló. Concretament, l'AMB, dintre del projecte "Tenim Drets, Teixim Llibertats" va realitzar el taller amb la Plataforma de suport a les persones refugiades i l’Associació de Dones pels Quatre Cantons, dintre del nostre municipi.
Durant l’estona que va durar l'activitat es va parlar concretament sobre el paper de la dona pel que fa l’ús de l’aigua. Va quedar constància de que la dona tenia un ús diferent que els homes de l’aigua. En molts indrets, la dona és qui realitza tasques de neteja de la llar, cura dels infants, cuinar, cura de la gent malalta… tot un seguit d’activitats que l’aigua és imprescindible per a realitzar-les. D’aquesta manera, vàrem constatar que sinó hi ha aigua, la dona encara en surt més perjudicada, ja que serà la responsable de buscar l’aigua on sigui.
Finalment, es va fer una reflexió sobre què faríem si només disposéssim de 5 litres d’aigua al dia per persona, com passa a molts dels camps de persones refugiades del Líban de forma inicial. Després de molt debat i veure les dificultats que suposaria pel nostre benestar, vàrem construir una garrafa dividida en els diferents usos que faríem de l’aigua.

Doneu un cop d'ull al vídeo https://youtu.be/VoDUGpedbUc 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada