dimarts, 28 de gener del 2020

LA PLATAFORMA DE SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES


RECORDATORI: QUI SOM

L’Associació Per la Solidaritat (APS) es va iniciar, fa més de 20 anys, arrel de l’acollida de nois i noies procedents dels camps de refugi sahrauís i després es va formalitzar enfocant-se en projectes i temes solidaris.

Des de l’APS, es va veure la necessitat de prestar atenció a persones desfavorides del municipi i també es va crear l’Associació d’Aliments Solidaris.

La Plataforma de Suport a les Persones Refugiades va néixer com a coordinadora de diferents entitats, organitzacions, institucions i persones del nostre municipi quan començaren els èxodes massius de població, cap a Europa, com a conseqüència de les guerres sagnants lliurades en els seus països d’origen.

Els objectius que la Plataforma es marca són, inicialment, denunciar les condicions de perill, maltractament i mort que pateixen aquestes persones que fugen de condicions de vida insostenibles. També s’intenta destapar el comportament de passivitat, desídia i condemna a l’oblit per part de la majoria dels governs europeus, entre d’altres l’espanyol, que fan inviable l’acollida i l’atenció de les necessitats bàsiques dels milions de persones en desplaçament cap a Europa.

Poc a poc, la Plataforma ha anat obrint-se cap al treball relacionat amb la defensa i el suport d’altres projectes solidaris amb persones vulnerables, que són desenvolupats en els seus propis països. Igualment està col·laborant amb organitzacions locals del nostre territori que arriben a persones en situació de vulnerabilitat econòmica i social.

Així doncs, les dues principals tasques que desenvolupem són l’organització d’activitats per a la sensibilització de la nostra població i d’actes per recaptar diners que després transferim a projectes solidaris a traves d’entitats que treballen sobre el terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada